Pokémon Go-skabere laver Harry Potter-spil


Spiludvikleren Niantic satte nye standarder for augmented reality i mobilspil med Pokémon Go. Nu satser man på at gentage successen.

I 2016 var hele verden på vagt efter Pokémons ude i virkeligheden gennem mobilspillet Pokémon Go. Takket være augmented reality kunne man finde de små animerede væsner i den fysiske verden – hvis man ellers kunne finde dem. Spiludvikleren Niantic, der stod bag det ekstremt populære Pokémon-spil arbejder på afløseren, der er baseret på det elskede troldmandsunivers i bøger og filmene om Harry Potter.

I “Harry Potter: Wizards Unite”, som spillet kommer til at hedde, vil Niantic tage spilbaseret augmented reality til helt nye højder.

– Spillerne vil lære besværgelser, udforske virkelighedens nabolag og byer og kæmpe mod legendariske uhyrer og gå sammen med andre for at nedkæmpe kraftfulde fjender, skriver Niantic i et blogindlæg.

Samarbejde med større spillere

Pokémon Go-folkene kommer ikke til at være alene om projektet. Der er nemlig indgået samarbejdsaftaler med Warner Bros. Interactive Entertainment og WB Games.

Selvom den første Harry Potter-bog kom på gaden helt tilbage i 1997 er markedet tilsyneladende stadig enormt. Det velansete magasin Time anslog sidste år, at Harry Potter-universet, som mediegiganten Time Warner har rettighederne til, er omkring 25 milliarder dollars værd – det svarer i meget runde tal til omkring 160 milliarder danske kroner.

Mobilspil kræver et abonnement med data. Find det rigtige mobilabonnement til den rigtige pris her.