Plastikkirurger advarer: Folk vil ligne deres Snapchat-filtre

Plastikkirurger advarer: Folk vil ligne deres Snapchat-filtre

Kasper Skov Jensen 07. august, 2018

Plastikkirurger bliver i stigende grad opsøgt med ønske om at den perfekte Snapchat-selfie bliver til virkelighed.

På Snapchat kan man ændre og forbedre sit eget udseende med få tryk. Det får flere og flere amerikanere til at gå til plastikkirurger med en perfekt redigeret Snapchat-selfie i hånden og et brændende ønske om at komme til at se sådan ud, skriver The Washington Post.

Kirurgerne har døbt tendensen “Snapchat dysmorphia”.

Læs også:Medie: Snapchat arbejder på mobilspil

– “Snapchat dysmorphia” er resultatet af, at folk kan redigere alle uperfektheder væk så let som ingenting. Alle har nu adgang til det, der før var forbeholdt kendte og meget smukke mennesker, der (med redigering, red.) blev gjort endnu smukkere, siger Neelam Vashi, assisterende professor i dermatologi ved Boston University School of Medicine, til avisen.

På Snapchat er der omkring 20 filtre man kan bruge, når billedet er taget. Nogle af dem indsætter en blomsterkrans på hovedet og giver hundeøjne. Andre kan tilføje fregner, længere øjenvipper og give en helt perfekt hud.

Mobilabonnement har været i kontakt med Danmarks største privathospital, Aleris-Hamlet, som oplyser, at man endnu ikke har set en lignende tendens herhjemme.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.