Pædofile udnytter smuthuller på Youtube

Redaktionen 20. februar, 2019

Pædofile har fundet et system på Youtube, hvor de udveksler “højdepunkter” fra almindelige videoer med børn.

Børneporno er normalt ikke noget, man forbinder med Youtube, men det bør man måske begynde på. Den amerikanske Youtuber Matt Watson fortæller i videoen herunder, hvordan pædofile bruger kommentarfunktionen til at tippe hinanden om “højdepunkter” i ellers uskyldige videoer med børn.

Læs også: Youtube laver univers til børnene

(Artiklen fortsætter under videoen)

Ifølge Matt Watson er det nemt at finde Youtube-brugere, der bliver opstemt af videoer med børn. De tipper så hinanden på kryds og tværs om tidskoder i andre videoer.  Og Youtubes algoritme, der forsøger at finde ud af, hvilke andre videoer en given bruger er interesseret i, gør det endnu nemmere.

Red Barnets psykolog Kuno Sørensen mener, at forældre skal tage en snak med børnene om, hvilke videoer, der bør ligge på Youtube.

Læs også:Hitlister er kommet til Youtube Music

– Et godt eksempel i sådan en snak kan være: Hvordan ville du have det med, at din video blev afspillet på et stort lærred på Rådhuspladsen i København, hvor alle kunne se den, siger han til Ekstra Bladet

En talsperson fra Youtube siger til mediet The Verge, at man ser med alvor på alt, der kan skade børn, og at man inddrager relevante myndigheder når det er relevant.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.