Oppositionen vil bevare skatten på fri telefon og bredbånd

Oppositionen vil bevare skatten på fri telefon og bredbånd

Kasper Skov Jensen 26. september, 2018

Ingen af oppositionspartierne vil fjerne skatten på arbejdsgiverbetalt mobiltelefon og bredbånd, som regeringen og Dansk Folkeparti ellers har aftalt.

Regeringen og Dansk Folkeparti aftalte i årets finanslov at fjerne skatten på arbejdsgiverbetalt mobiltelefoni og bredbånd, men står det til oppositionspartierne skal skatten bestå.

Socialdemokraterne vil bruge de omkring 580 millioner kroner. skatten indbringer på et socialudspil, der blandt andet går ud på at give socialt udsatte gratis tandpleje.

Læs også:Oppositionspartier vil have pant på mobiltelefoner – ministeren er ikke overbevist

– Vi siger, at det (fjernelsen af skatten, red.) bør vi ikke gennemføre, men i stedet bruge den godt halve milliard kroner, det drejer sig om, på at lave de her tiltag til gavn for vores børn. Ikke mindst socialt udsatte børn, siger partiets skatteordfører, Jesper Petersen, til DR.

De radikale fortæller til DR Nyheder, at man hellere vil bruge pengene på at lette skatten på arbejde.

En beregning har vist, at skattebetalingen på fri mobiltelefon og bredbånd primært kommer fra folk, der betaler topskat i forvejen. Det har fået oppositionen til at kalde det for en skjult topskattelettelse, men det afviser Dansk Folkeparti.

– Det svarer til, at man lægger en afgift på en tømrers hammer eller en murers murerske. Det tror jeg heller ikke, at folk synes giver ret meget mening. Og en telefon er i dag i høj grad et arbejdsredskab for mange mennesker. Derfor giver det god mening at fjerne den afgift, siger partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.