Oplagt til svagtseende: Her er mobilen med indbygget skærmlæser

Oplagt til svagtseende: Her er mobilen med indbygget skærmlæser

Kasper Skov Jensen 13. august, 2018

Svagtseende og blinde kan have svært ved at bruge en mobiltelefon, fordi de ikke kan se knapperne og læse på skærmen. Det vil en ny mobiltelefon på det danske marked gøre noget ved.

For blinde og svagsynede kan det være noget nær umuligt at bruge en almindelig mobiltelefon. Tasterne er små og det samme er bogstaverne på skærmen. Til de fleste mobiler kan man få apps, der mere eller mindre succesfuldt, kan læse teksten på skærmen op, men det er ikke altid nok. Nu er der kommet en mobiltelefon på det danske marked, der angiveligt kan løse det problem.

Mobilens navn er MiniVision, og det særlige ved den er den indbyggede skærmlæser og det, man bl.a. kender fra Doro-mobilerne: stor, tydelig skærm og taster med god afstand mellem hinanden. Ifølge den danske forhandler, Instrulog, vil MiniVision løse mange af mobilproblemerne for blinde og svagtseende.

Læs også:Googles “seende” app skuffer

– Efter det populære MobilTale softwareprogram måtte udgå tilbage i 2012, har det været noget af en udfordring at finde en passende og brugbar mobiltelefon til ældre og synshandicappede. Med MiniVision er problemet løst, og vi lancerer nu den første mobiltelefon med indbygget skærmlæser som samtidig er utrolig simpel, siger Johannes Nørgaard, svagsynsansvarlig hos Instrulog, i en pressemeddelelse.

MiniVision koster 3.700 kr. og kan købes hos Instrulog.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.