Nyt filter beskytter TDC-kunder mod udenlandske fupopkald

Nyt filter beskytter TDC-kunder mod udenlandske fupopkald

Kasper Skov Jensen 11. april, 2019

Mobilen ringer. Du kigger på skærmen og ser et langt udenlandsk nummer, du ikke genkender. Hvis der er en svindler i den anden ende, er håbet at du ringer tilbage senere. Så betaler du nemlig overpris. TDC har udviklet et filter, der kan blokere 90 procent af den slags såkaldte wangiri-opkald.

Læs også: Teleankenævnet straffer Oister for brudt løfte

– Det er blevet et større og større problem med svindelopkald til vores kunder, og derfor har vi over længere tid udviklet og testet et digitalt filter, der kan fange langt størstedelen af de wangiri-opkald, der generer vores kunder. Vi kan se, at der nogle dage foretages op mod 200.000 fupopkald fra udlandet i vores netværk, og med denne løsning kan vi nu forhindre 90 pct. af opkaldene i at nå ud til vores kunder, siger Jaap Postma, koncerndirektør i Nuuday, i en pressemeddelelse.

Nuuday er det nye navn for samlingen af de kundevendte brands i TDC Group, som Yousee, Telmore og Fullrate .

Der vil stadig være omkring 10 procent af opkaldene, der slipper igennem. Direktøren opfordrer derfor stadig kunderne til at tippe om fupopkald, så numrene kan blive blokeret hos Nuuday.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.