Ny millionbøde til Facebook

Ny millionbøde til Facebook

Kasper Skov Jensen 11. juli, 2018

Det sociale medie skal punge ud til tilsynsmyndighed.

Det er ikke noget nyt for Facebook, at betale bøder i millionklassen, og nu skal selskabet så til det igen. Det britiske datatilsyn, The Information Commissioner’s Office, vil give Facebook en bøde på en halv million pund, svarende til 4,2 millioner danske kroner. Bøden er en konsekvens af Facebooks håndtering af Cambridge Analytica-skandalen.

Læs også:Vestager på vej med afgørelse mod Google: Så stor kan bøden blive

Det skandaleramte analyseselskab udviklede i 2014 en Facebook-test, der høstede oplysninger fra omkring 87 millioner brugere over hele verden.

Bøden er den største, som den britiske datamyndighed kan udskrive, men blegner i størrelse i forhold til tidligere bøder. Sidste år fik Facebook en bøde på 110 millioner euro af EU-kommissionen. Derudover skulle Google frem med det helt store checkhæfte overfor EU for at betale en bøde på 2,4 milliarder euro.

Begge dele var i øvrigt under ledelse af den danske EU-kommissær Margrethe Vestager, der er ansvarlig for konkurrenceområdet.

Læs også:Avis: Facebook deler brugerdata med techgiganter

Den britiske bøde er den første, der kommer som følge af Cambridge Analytica-skandalen. Flere eksperter forventer dog, at der kommer flere bøder fra myndigheder i andre lande.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.