Ny lov i USA forbyder Huawei

Ny lov i USA forbyder Huawei

Kasper Skov Jensen 14. august, 2018

En lov, der forbyder mobiltelefoner og andet udstyr fra en række kinesiske producenter, herunder Huawei, er trådt i kraft i USA.

Den amerikanske præsident, Donald Trump (billedet) har underskrevet en lov kaldet Defense Authorization Act, der træder i kraft over de næste to år. Den betyder blandt andet, at offentlige myndigheder, deres medarbejdere og samarbejdspartnere ikke må bruge produkter eller dele fra en række kinesiske producenter – blandt andre Huawei.

Læs også:Huawei og andre kan være en sikkerhedstrussel i Danmark

Forbuddet gælder alle producenternes produkter, der er “en vigtig del af ethvert system” og produkter, der bruges til at sende, modtage og tilgå brugerdata.

Det skriver Techcrunch.

Loven er ikke et direkte forbud mod Huawei og de andre producenter, men det vil blive umuligt for dem at få fodfæste på det amerikanske marked. Det er trods alt billigere at skifte mobiltelefoner, routere og andet udstyr ud end at miste aftaler med offentlige myndigheder.

Den nye lov pålægger desuden de amerikanske myndigheder at afsætte penge til private virksomheder, der er nødsaget til at indkøbe nye mobiltelefoner og andet.

Læs også:Britisk rapport stempler Huawei som sikkerhedstrussel

USA er ikke det eneste land, der mener at de kinesiske produkter udgør en sikkerhedsrisiko. Rapporter i Storbritannien og Australien har konkluderet det samme.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.