Nu bliver det nemmere at finde nogen at dele taxaen og regningen med

Nu bliver det nemmere at finde nogen at dele taxaen og regningen med

Kasper Skov Jensen 11. december, 2018

Ny app vil gøre det billigere at køre i taxa ved at lade fremmede dele den med hinanden.

I alle taxaer er der plads til mere end én person, men ofte bliver pladsen ikke udnyttet. Det gør ondt på både passagerens økonomi og miljøet. App’en CabShare vil lave om på de ensomme taxature. Det er en slags GoMore med taxaer.

I app’en vælger man, hvor man skal hen. Derefter bliver der ledt efter andre passagerer, som skal samme vej. Man ser hinandens placering på et kort, og kan chatte med hinanden indtil alle er samlet. Når alle er ved mødestedet, bestiller man en taxa fra et valgfrit selskab. Undervejs betaler passagererne sin andel til den sidste passager via MobilePay.

Ifølge CabShare gør det taxaturen op til 60 procent billigere. I første omgang virker app’en kun i København og Københavns Lufthavn, men ambitionen er at udvide til andre danske byer.

Læs også:Taxaselskab: Vi vil vænne folk til, at det ikke er dyrt at køre taxa

– Det sker alt for ofte, at taxaerne kører lange ture fra lufthavnen eller Indre By i København med kun én enkelt passager i bilen. Det kørselsmønster vil CabShare gerne ændre og samtidig bidrage til at reducere trængslen i Storkøbenhavn og andre større
danske byer, siger CabShares direktør, Henrik Paltoft, i en pressemeddelelse.

App’en kommer få dage efter det har skabt heftig debat, at nogle taxaselskaber vælger at hæve startbebyret til 135 kroner til jul og nytår.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.