Norsk efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Norsk efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Kasper Skov Jensen 05. februar, 2019

Det er en sikkerhedsrisiko mod den nationale sikkerhed at lade kinesiske Huawei være en del 5G-netværket, vurderer norsk efterretningstjeneste.

Nettet strammes om Huawei, som er med til at bygge det kommende 5G-netværk i en lang række lande, herunder Danmark. I Norge advarer mod Huawei og Kina. Det sker i forbindelse med den årlige sikkerhedsvurdering, fremlagt af den norske efterretningstjeneste PST.

Læs også:Huawei til danske politikere: I har intet at frygte

– Vi har sagt man bør være opmærksom på Huawei som aktør i forbindelse med 5G-netværket, der skal udbygges. Ikke fordi vi tror, der er noget galt med Huawei og de mennesker, der arbejder i Norge. Men Huawei har tilsyneladende ganske tætte forbindelser til kinesiske myndigheder, forklarer PST-chef Benedicte Bjørnland ifølge NRK.

Det er latterligt at udpege Kina som en trussel, mener den kinesiske ambassade i Norge.

– Det er helt latterligt, at et lands efterretningstjeneste laver en sikkerhedsvurdering, der angriber Kina i rent hypotetisk sprog, skriver ambassaden i en udtalelse til NRK.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.