NemID-app på vej til din smartphone

NemID-app på vej til din smartphone

Kasper Skov Jensen 19. marts, 2018

Slut med at være afhængig af nøglekortet af pap. Brug din smartphone i stedet for

At tjekke årsopgørelsen, bestille nyt pas og at betale regninger fra computeren er al sammen noget, der kræver et log ind med NemID. For de fleste danskere foregår det via nogle tal på et papkort, men fra slutningen af maj får vi et mere digitalt alternativ. NemID kommer som app til iPhone og Android.

– Danskerne er blandt de mest digitale i verden, og både unge og ældre er med. Med den nye app til NemID giver vi nu danskerne et nemt og sikkert supplement til det eksisterende NemID nøglekort. Vi rykker det fra pengepungen til mobiltelefonen, siger innovationsminister Sophie Løhde (V) i en pressemeddelelse.

Læs også: Apple Pay på vej til danske webshops

Når app’en er koblet sammen med dine personlige oplysninger fungerer den ved, at du godkender brugen i app’en efter du har indtastet CPR-nummer eller brugernavn og adgangskode der, hvor du vil logge ind. På den måde kan app’en bruges alle de steder, du kan logge på med NemID.

Nem ID-app’en er udviklet i samarbejde mellem bankernes organisation, Finans Danmark og det offentlige.

(Foto: Finans Danmark)

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.