Nægter at betale: Google anker Vestagers rekordbøde

Nægter at betale: Google anker Vestagers rekordbøde

Kasper Skov Jensen 10. oktober, 2018

Google anker den rekordstore bøde på 32 milliarder danske kroner, som virksomheden fik af konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Styresystemet Android har givet europæere mere valgfrihed, og ikke mindre. Sådan kan man opsummere Googles holdning til den rekordstore bøde på 32 milliarder kroner man tidligere på året fik af de europæiske konkurrencemyndigheder med danske Margrethe Vestager (billedet) i spidsen. Google har derfor anket afgørelsen, bekræfter selskabet overfor The Verge.

EU mener, at Google har misbrugt sin dominerende position på markedet for styresystemer ved blandt andet at lave nogle af sine egne apps installeret som standard i Android.

Læs også:Vestager langer ny rekordbøde ud til Google

Google har hele tiden afvist, at der er tale om konkurrenceforvridende adfærd.

– Beslutningen sætter en stopper for forretningsmodellen bag Android, som har skabt flere valg for alle, ikke færre. Vi vil appellere, skrev Googles administrerende direktør Sundar Pichai, blandt andet i et blogindlæg.

Læs også:Her er Googles reaktion på milliardbøden fra EU

Det kan tage flere år, før sagen bliver afgjort.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.