Myndigheder tester mobilt varslingssystem

Myndigheder tester mobilt varslingssystem

Kasper Skov Jensen 10. januar, 2018

De britiske myndigheder gør klar til at teste nyt system, der gør det muligt at sende beskeder til alle mobiltelefoner i et bestemt område

Når der sker voldsomme begivenheder som eksempelvis terrorangreb er én af myndighedernes vigtigste opgaver at informere lokalbefolkningen. Terrorangrebene i London og Manchester er baggrunden for, at de britiske myndigheder nu inviterer mobilselskaberne til at teste et nyt varslingssystem. Det skriver techradar.com.

Med systemet vil myndighederne kunne sende beskeder til alle de mobiltelefoner, der befinder sig i et bestemt geografisk område. På den måde bliver det hurtigere at kommunikere, hvordan befolkningen skal forholde sig – eksempelvis hvis man er tæt på et terrorangreb.

De britiske myndigheder testede et lignende system i 2013. Dengang lød konklusionen, at teknologien endnu ikke var god nok til at give effektive varslingsmuligheder.  

Det er ikke kun i Storbritannien, at terrortruslen er høj. Center for terroranalyse under Politiets Efterretningstjeneste vurderede i februar sidste år terrortruslen mod Danmark til at være alvorlig.

Mobilabonnement.dk forsøger at få en kommentar fra Rigspolitiet omkring et lignende varslingssystem i Danmark.

 

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.