Mobiltelefoner er til fare for badesikkerheden på danske strande

Mobiltelefoner er til fare for badesikkerheden på danske strande

Kasper Skov Jensen 16. august, 2018

Det er ikke kun i Tyskland, mobiltelefoner stjæler opmærksomhed fra voksne, der burde holde øje med badende børn. Også her i Danmark er det et stigende problem.

Alene i år er der i Tyskland sket mere end 300 drukneulykker. Livrederforening mener, det blandt andet skyldes, at forældre er mere opmærksomme på deres mobiltelefoner end på deres badende børn.

Det er også et udbredt problem på danske strande, fortæller Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Læs også:Livreddere advarer: Mobiltelefoner skyld i drukneulykker

– Vi kender desværre også til det. Tidligere på badesæsonen var vi ude med en advarsel mod det, fordi vi kunne se, at den manglende opmærksomhed ofte skyldtes mobiltelefoner. Det gjorde, at en masse børn rendte rundt på strandene, uden nogen ansvarlig voksen, der holdt øje med dem. Vi har heldigvis ikke haft nogen drukneuylykker med børn i år, men det har været tæt på, fordi ingen voksne var tæt nok på dem, siger Anders Myrhøj til Mobilabonnement.dk og tilføjer, at han ikke ved om det var på grund af mobiltelefoner.

Den rekordvarme danske sommer i år har fået problemet med de opmærksomhedskrævende mobiltelefoner til at eksplodere til et omfang, der er nyt, forklarer Anders Myrhøj.

– Der har været et par somre, hvor der ikke har været så meget aktivitet på strandene. Jeg tror, det er eksploderet i år, fordi vores mobilvaner har ændret sig. Baderådet om ikke at slippe børnene af syne, er nok blevet lettere at forholde sig til fremover, fordi de fleste ved, at de bruger rigtig meget tid på at kigge på mobilen, siger han.

Trygfondens 5 baderåd er:

1. Lær at svømme.
2. Gå aldrig alene i vandet.
3. Læs vinden og vandet
4. Lær stranden at kende.
5. Slip ikke børnene af syne.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.