Mobilejere hiver Samsung i retten

Mobilejere hiver Samsung i retten

Kasper Skov Jensen 27. marts, 2018

En hollandsk domstol skal behandle en sag, hvor en gruppe mobilejere vil tvinge Samsung til at udsende opdateringer til alle deres smartphones i mindst to år, efter den sidste er solgt

Hvor længe skal en producent af mobiltelefoner udsende produktopdateringer? Det er der ikke nogen regler for, og det vil en gruppe af hollandske mobilejere, kaldet Consumentenbond, lave om på. Gruppen vil tvinge producenterne til at udsende opdateringer i mindst to år efter mobilen er solgt i butikkerne, og det spørgsmål skal en hollandsk domstol tage stilling til.

Læs også: Samsung undersøger skærmproblemer på Galaxy S9

Det skriver Android Authority.

Den uofficielle standard omkring opdateringer er netop to år. Det stammer fra dengang, hvor man bandt sig til et abonnement i to år, når man købte en ny mobil. Consumentenbond har samlet flere eksempler, hvor Samsung har droppet opdateringerne før der er gået to år.

Hvis Consumentenbond får medhold, vil det formentlig få konsekvenser for alle andre mobilproducenter, der sælger deres produkter i Europa.

Det vides ikke hvornår der falder dom i den hollandske sag.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.