Minister opfordrer til boykot af Airbnb

Minister opfordrer til boykot af Airbnb

Kasper Skov Jensen 21. november, 2018

Udlejningstjenesten Airbnb har fået sig nye fjender i Mellemøsten.

Det er ikke faldet i god jord alle steder, at udlejningstjenesten Airbnb har fjernet 200 lejemål på den besatte vestbred. Det er sket efter protester over, at man “som privat firma ikke bør tjene penge på, at folk er blevet fordrevet.” Palæstinenserne er glade for beslutningen, men det er israelerne mildest talt ikke.

Sagen er nået til toppen af den israelske regering, hvor en minister har opfordret til at boykotte Airbnb.

Læs også:Netflix tester mobilabonnement

– I dag opfordrer jeg alle, der støtter Israel og er imod diskriminerende boykots til at stoppe med at bruge Airbnb og i stedet bruge andre tjenester. I øvrigt er Booking.com glimrende, siger Gilad Erdan, israelsk minister for offentlig sikkerhed, strategi og information, ifølge Reuters.

Airbnb har afvist at kommentere ministerens bemærkninger. Tirsdag sendte Chris Lehane, global kommunikationschef hos Airbnb, følgende udtalelse til Reuters:

– Israel er det særligt sted, og vores mere end 22.000 værter er særlige mennesker, der har budt hundredtusindvis af gæster velkommen til Israel. Vi er klar over, at det er en kompliceret sag, og vi værdsætter alles perspektiv på den.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.