Milliardær forlader Facebook efter privatlivsskandalen

Milliardær forlader Facebook efter privatlivsskandalen

Kasper Skov Jensen 01. maj, 2018

En af bare tre bestyrelsesmedlemmer forlader Facebook efter skandalen om læk af personlige oplysninger

WhatsApp-grundlæggeren Jan Koum har besluttet sig for at forlade moderselskabet Facebook. Ifølge The Washington Post har Koum længe været uenig med resten af Facebooks ledelse i, hvordan personlige oplysninger skal behandles. Et stort læk af oplysninger har tvunget det sociale medie ud i det største stormvejr nogensinde.

Læs også:Tjek om dine oplysninger er en del af Facebook-skandalen

Jan Koums afgang er opsigtsvækkende. Ikke mindst fordi, han også forventes at forlade Facebooks bestyrelse, hvor han var ét ud af tre medlemmer. Udover ham bestod bestyrelsen af Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg og Facebook-direktør Sheryl Sandberg.

Facebook købte beskedtjenesten Whatsapp i 2014 for 19 milliarder dollars. Dengang var Whatsapp blandt andet kendt for at passe godt på brugernes oplysninger. Og netop det paradoks er årsag til Jan Koums exit, mener en ekspert.

Med fri data kan du være på Facebook og Whatsapp uden at bekymre dig om regningen

– En del af Facebooks succes skyldes evnen til at opsluge opkøb og tjene penge på dem ved at gøre dem en del af deres annoncemaskine. Men Whatsapp har været en større udfordring, på grund af stifternes modvilje, siger Daniel Ives, strategichef for researchvirksomheden GBH Insights.

I starten af 2018 blev der sendt over 60 milliarder beskeder over Whatsapp hver eneste dag.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.