Midt i feriesæsonen: Spanske taxachauffører strejker

Redaktionen 31. juli, 2018

Der er for mange Uber-lignende køretøjer, mener taxachauffører i flere store spanske byer, der har nedlagt arbejdet.

Hvis du nyder sommerferien i Spanien lige nu, eller skal dertil i de kommende dage, kan det blive et problem at komme rundt i flere af de store byer med taxa. Taxachauffører har nedlagt arbejdet, fordi de mener, der kører for mange private taxier (Uber og andre) rundt i forhold til antallet af chauffører med en rigtig licens.

Den spanske regering har appelleret en afgørelse fra en domstol i den catalanske storby Barcelona, der sætter en grænse for hvor mange private taxaer, der må køre i byens gader. Chaufførernes forbund vil have myndighederne til at håndhæve reglerne om, at der skal være mindst 30 gange så mange traditionelle taxaer, som der er private taxaer.

Læs også:Taxachauffører overvejer at sagsøge Uber for 10,4 mia.

Regeringens beslutning om at anke afgørelsen fra Barcelona fik byens taxachauffører til at begynde en strejke forrige mandag. Den har nu bredt sig til hovedstaden Madrid og byerne Valencia, Zaragoza, Bilbao og Sevilla.

Bliv klar til ferien: Skift til et abonnement med udlandsdata

Det vides ikke hvor længe strejken fortsætter, men den kommer på det værst tænkelige tidspunkt hvor feriesæsonen topper med hundredtusindvis af turister, der valfarter til det solrige land.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.