Medie: Tidal snyder med afspilninger

Redaktionen 09. maj, 2018

Streamingtjenesten Tidal har manipuleret med antallet af afspilninger, skriver norsk avis

Superstjernerne Beyonce og Kanye West har god grund til at være glade for musikstreamingtjenesten Tidal, som de tjener rigtig mange penge på. Men ifølge den norske avis Dagens Næringsliv er der blevet fusket med afspilningerne millionvis af gange. Det er vigtigt for musikerne, for antallet af afspilninger er afgørende for, hvor mange penge deres pladeselskaber tjener på Tidal.

Læs også:GRAFIK: Så få penge tjener danske musikere på streaming

Den norske avis har haft adgang til nogle af Tidals logs over afspilninger. De viser eksempelvis, at en bruger skulle have afspillet Beyonce-albummet ”Lemonade” 15 gange på et døgn. Men det afviser brugeren overfor avisen.

Den danske komponist Hafldan E. skulle ifølge logfilerne have afspillet alle sangene “Lemonade” mere end 50 gange. Det kan han slet ikke genkende.

– Det er vrøvl. Jeg har hørt nogle få sange. Jeg blev aldrig gode venner med pladen, siger Halfdan E. til Dagens Næringsliv.

Beyonce er i øvrigt gift med rapperen Jay-Z, der er manden bag Tidal. Han har tidligere kritiseret blandt andre Spotify for ikke at betale kunstnerne nok for musikken.

Overfor avisen afviser Tidal at have manipuleret med antallet af afspilninger.

Find dit næste mobilabonnement med musik her

Mobilabonnement.dk forsøger at få en kommentar fra Dansk Musiker Forbund og Telenor, som har Tidal med i nogle abonnementer.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.