Medie: Fremmede kan læse dine mails

Medie: Fremmede kan læse dine mails

Kasper Skov Jensen 03. juli, 2018

Google fører ingen kontrol med dem, der får adgang til at læse Gmail-brugernes mails, skriver The Wall Street Journal.

Hvis du sender eller modtager emails i Gmail, kan du aldrig være sikker på, hvem der læser med. Mediet The Wall Street Journal afslører i dag, at Google stadig lader robotter scanne mails for deres indhold, men også, at der ingen kontrol er med de mennesker, der får adgang til at læse mails i deres fulde ordlyd.

Virksomheder kan udvikle apps til Googles produkter, herunder Gmail. En del af de apps kræver brugerens tilladelse til at få adgang til alle mails. Udviklerne henholder sig til, at der i de betingelser, som brugeren accepterer står hvordan oplysningerne bliver behandlet, men muligheden for at mails kan blive gennemlæst af mennesker, står ikke nævnt.

Læs også:Din mobil er en sladrehank: Du betaler med personlige oplysninger

Eksempelvis kunne ansatte i analysevirksomheden Return Path for et par år siden læse mere end 8.000 personlige e-mails, for at træne virksomhedens robot, som scanner mere end to millioner mails om dagen. Det fortæller en kilde som The Wall Street Journal har talt med.

Ingen af de mere end 24 kilder, som mediet bygger sin afsløring på, har oplevet, at ansatte fra Google har ført kontrol med, hvem der havde adgang til oplysninger gennem apps til Gmail.

En talsmand fra Google erklærer, at man er opsatte på at beskytte brugernes privatliv.

Gmail har over 1,4 milliarder brugere – det er to ud af tre, der bruger e-mail.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.