Livsstilsekspert: Derfor elsker vi brugte iPhones

Livsstilsekspert: Derfor elsker vi brugte iPhones

Kasper Skov Jensen 23. august, 2018

Apples iPhones er uden sammenligning de mest populære smartphones, når der skal købes og sælges brugte mobiler. En livsstilsekspert giver sit bud på, hvad der gør en iPhone så attraktiv.

Der er et stort marked for køb og salg af brugte iPhones. Langt større end for nogen anden mobilproducent, viser en opgørelse som portalen Guloggratis.dk har lavet for Mobilabonnement.dk. I 2017 blev der lavet over 25.000 annoncer for iPhones og tilbehør på Guloggratis.dk

Læs også:GRAFIK: Så vilde er vi med at sælge brugte iPhones

Den store popularitet på brugtmarkedet, skyldes især priserne på nye iPhones, og en særlig status hos forbrugerne, mener livsstilsekspert Henrik Byager.

– Når først man har vænnet sig til en iPhone, er der mange, der ikke vil skifte, selvom iPhones er virkelig dyre, og der er meget lidt konkurrence på priserne. De høje priser kan lokke til at købe brugte iPhones. Det henvender sig til dem, der gerne vil have det en iPhone kan, men som ikke vil betale fuld pris: folk, der tidligere har tabt den, forældre, der køber den til deres barn. Samsung sælger selvfølgelig også mange telefoner, men har ikke samme position i den brede befolkning som iPhone. Det slår igennem på brugtmarkedet, hvor man kender iPhonens kvaliteter. Andre telefoner kommer under et mere kritisk lys hos den almindelige forbruger, siger Henrik Byager til Mobilabonnement.dk

Den særlige position har iPhone fået på grund af sine mange anvendelsesmuligheder og brugervenlighed, vurderer Henrik Byager.

– Uden at overdrive er iPhonen et af de mest succesfulde produkter i verdenshistorien. Brugeroplevelsen gør, at iPhonen bliver en del af folks liv. Den bruges til mange ting, og så er det nemt at have med at gøre. Det har bevæget Apple fra at være outsidernes produkt til at være mainstream. En iPhone er nem, lækkert designet og giver få problemer, siger han.

Find de bedste priser på en ny iPhone her

På verdensplan er Apple den tredjestørste producent af mobiltelefoner. Samsung sidder på en solid førsteplads, mens Huawei har kæmpet sig ind på andenpladsen.

Læs også:Huawei solgte flere mobiler end Apple i andet kvartal

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.