Livreddere advarer: Mobiltelefoner skyld i drukneulykker

Livreddere advarer: Mobiltelefoner skyld i drukneulykker

Kasper Skov Jensen 15. august, 2018

Forældre og bedsteforældre er mere optaget af deres mobiltelefon end med at holde øje med badende børn. Det koster liv, advarer tyske livreddere.

I Tyskland er over 300 druknet i år. Nogle af de tragiske dødsfald kunne være undgået, hvis forældre og bedsteforældre havde lagt mobilen væk og i stedet holdt øje med badende børn. Det mener den tyske forening af livreddere, der med sine 40.000 frivillige livreddere er den største af sin slags i verden.

– For få forældre og bedsteforældre husker rådet om at gemme mobilen væk, når børnene er i vandet, siger foreningens talsperson, Achim Wiese, ifølge The Guardian.

Læs også:Dansk skole begynder skoleåret med 9 dages mobilforbud

Den udvikling har Peter Harzheim, der er bademestrenes formand, også lagt mærke til.

– Før i tiden brugte forældre og bedsteforældre mere tid med børnene i poolen. Men et stigende antal forældre er så opslugte af deres mobiltelefoner, at de hverken ser til venstre, højre eller holder øje med deres børn. Det er trist, at forældre svigter på den måde, har han sagt til tyske medier ifølge The Guardian.

I Danmark mistede 45 personer livet i drukneulykker i 2016. Det viser tal fra Statens Institut for Folkesundhed.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.