Kraftig vækst i danskernes forbrug af data på mobilen

Mobillise Lotte 12. oktober, 2017

Tilbage i 2013 lavede Erhvervsstyrelsen en undersøgelse, som viste, at der i perioden fra 2012 til 2013 var et markant højere forbrug af data på mobilen blandt danskerne.

Årsagen til dette skyldes udbredelsen af smartphones. I løbet af de sidste år er der nemlig markant flere danskere, som har anskaffet sig en smartphone, og det har været med til at gøre sådan, at forbruget af data blandt rigtig mange mennesker er vokset meget kraftigt. I 2013 kunne hjemmesiden Version2.dk præsentere en undersøgelse, som viste, at stigningen i dataforbruget blandt danskerne var steget med hele 127 procent.

Flere forskellige årsager til stigende forbrug

Det er blandt andet flere forskellige applikationer og sociale medier, som er skyld i, at folk i stigende grad anvender data på deres mobiltelefoner mere og mere. Sociale medier som eksempelvis Facebook og Snapchat er blandt andet noget af det, som danskerne anvender deres telefoner meget til. Derudover er applikationen Tinder også blevet meget populært sammen med en lang række andre forskellige applikationer, hvor man også anvender data.

Smartphones anvendes ofte på farten

Førhen hvor danskerne ikke gjorde brug af smartphones, brugte man naturligvis ikke data på mobilen, når man var på farten. Det gør man dog i dag, og der er rigtig mange danskere, der eksempelvis lige skal tjekke Facebook, Instagram eller lignende, når de eksempelvis er med tog eller bus.