Kort: Her vil regeringen give dig bedre dækning

Redaktionen 07. marts, 2018

Her kan du se, om du får glæde af regeringens nye teleudspil

Regeringen fremlagde tidligere på ugen et udspil, der vil tvinge teleselskaberne til at opsætte flere telemaster i områder med dårlig dækning. Nogle områder skal have mindst 30 megabit i sekundet ifølge regeringen, mens andre områder skal op på mindst 50 megabit i sekundet.

Ifølge energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt. (V) kommer 25.000 husstande til at få glæde af den bedre dækning.

Men nøjagtig hvor vil regeringen have bedre dækning? Vi har plottet regeringens ønsker ind på to interaktive kort herunder, så du kan se hvilke områder og adresser regeringen vil have dækket:

(Artiklen fortsætter under kortene)

Læs også: Oister: Derfor har vi lavet et abonnement med fri data

Her vil regeringen kræve 30 Mbit/S:

Her vil regeringen kræve 50 Mbit/S:

Teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien mener, at regeringens hastighedskrav er for høje. Direktøren advarer om, at det kommer til at koste på udviklingen.

– Ved at stille dæknings-krav med så høje hastighedkrav tvinger man selskaberne til at sætte master op i områder med få beboere. Det koster mange penge, og de penge kan selskaberne så ikke bruge til at sørge for 5G andre steder i landet, siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, til TV 2.

De nye dækningskrav vil sandsynligvis blive indført fra efteråret, melder regeringen.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.