Italiensk regeringsparti vil have forbud mod Huawei

Italiensk regeringsparti vil have forbud mod Huawei

Kasper Skov Jensen 22. februar, 2019

Huawei skal forbydes at have noget at gøre med 5G i Italien, mener politikere fra regeringsparti.

Kinesiske Huawei er verdens største leverandør af 5G-teknologi, og spiller en helt afgørende rolle i udbygningen af det kommende 5G-netværk i store dele af verden. Men ifølge politikere fra et italiensk regeringsparti bør regeringen forbyde det spionmistænkte Huaewi at være en del af 5G-udbygningen i landet.

Sådan lyder det i fredagens udgave af avisen Il Messaggero, skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

Læs også:Donald Trump vil have 5G og 6G

Det er politikere fra partiet Lega, der vil have parlamentet i Rom til at bruge sin “gyldne magt” til at bryde den aftale, der allerede er lavet med Huawei om 5G og i stedet vælge et konsortium bestående af Siemens, Ericsson og Nokia til 5G-opgaven.

Lande, der vælger Huawei til at levere komponenter til 5G, kan få det svært med USA, advarer den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo.

– Lande, der bruger Huawei-komponenter til følsom infrastruktur, kan ikke dele følsomme informationer eller arbejde sammen med os, sagde han ifølge Il Messaggero.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.