Israelsk firma sagsøger Apple: I har kopieret os

Redaktionen 16. november, 2017

Apple har fået et sagsanlæg på halsen fra et israelsk startup, der har udviklet kamerateknologi.

At kopiere andres arbejde er ikke pænt – slet ikke i tech-verdenen, hvor det kan udløse erstatningskrav på milliarder af dollars. Apple er en af de producenter, der jævnligt bliver beskyldt for det og nu kan deres advokater så tage en omgang mere. Det israelske firma Corephotonics har sagsøgt Apple for patentbrud, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Apple skulle angiveligt have brugt kamerateknologi fra Corephotonics i iPhone 7 Plus og iPhone 8 Plus uden tilladelse.

Ifølge sagsanlægget holdt Corephotonics-grundlæggeren David Mendlovic et møde med Apple, hvor der blev snakket om et muligt samarbejde omkring en dualcam-teknologi som det israelske firma har patent på. Apples repræsentant skulle have hånet patentet og forklaret, at man sagtens kan bryde patenter uden konsekvenser.

Samarbejdet mellem de to firmaer blev ikke til noget, og nu får det altså et retsligt efterspil. Reuters har forsøgt at få en kommentar fra Apple. Indtil videre uden held.

Israelerne bliver repræsenteret af advokatfirmaet Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, som også rådgav Samsung i en patentstrid mod Apple om retten til låsefunktionen på iPhones. Det ser ud som om, Apple endegyldigt har vundet den sag. Den amerikanske højesteret afviste for nogle dage siden at behandle anken fra Samsung.

Apple er ikke altid populære hos konkurrenterne, men iPhones er og bliver lækre mobiler. Find din næste iPhone til den bedste pris her

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.