iPhone-ejere sagsøger Google for ulovlig overvågning

Redaktionen 18. december, 2017

Den britiske højesteret skal næste år tage stilling til et søgsmål, der kan koste Google millioner i erstatning til iPhone-ejere

Det er ingen hemmelighed at Internetgiganten Google ved en masse om os, fordi vi afgiver information når vi søger, bruger Gmail osv. Men en stor gruppe briter, der alle er iPhone-ejere, mener at Google har overvåget dem ulovligt og har derfor anlagt et massesøgsmål mod virksomheden, som den britiske højesteret skal afgøre næste år.

Det skriver flere internationale medier, blandt andre The Telegraph.

Ifølge søgsmålet udnyttede Google en svaghed i standardindstillingerne på iPhones mellem juni 2011 og februar 2012, der gjorde det muligt at for Google-algoritmen at høste oplysninger fra Safari, der er standardbrowser på iPhones.

Richard Lloyd står i spidsen for massesøgsmålet. Han mener, at mindst 5,4 millioner mennesker vil være berettiget til en eventuel erstatning.

Hvis Lloyd får medhold kan man søge om at få del i erstatningen ved at udfylde en onlineformular.

Sagen kommer i kølvandet på den nye EU-persondataforordning, der træder i kraft til maj 2018. Den pålægger virksomheder en række strengere krav til, hvordan de behandler personfølsomme oplysninger – og den gør det nemmere for den enkelte forbruger at få indsigt i hvad der er registreret og kræve det slettet.

Du kan finde din drømmemobil og det abonnement, der passer til lige her

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.