Instagram ramt af mystisk hackerangreb

Instagram ramt af mystisk hackerangreb

Kasper Skov Jensen 14. august, 2018

Det vælter ind med beskeder til Instagram fra brugere, der har fået deres konti hacket. Instagram er tavs.

Har du undret dig over, at flere af dem du følger på Instagram har skiftet profilbilleder? De har sandsynligvis været udsat for et omfattende og mystisk hackerangreb.

Mashable skriver, at en del Instagram-brugere mandag blev logget ud. Da de forsøgte at logge ind igen, kunne de se, at mailadressen til kontoen var blevet ændret til en russisk (.ru)

Siden da er Instagram blevet bestormet på Twitter, og antallet af Google-søgninger på sætningen “Instagram hacked” steg voldsomt. Det sociale medie har dog endnu ikke givet en forklaring på hackerangrebet.

Læs også:Top 10: Så meget tjener disse kendisser på et Instagram-opslag

Det mystiske er, at hackerne skrifter de tilhørende oplysninger til profilerne og ændrer profilbillederne til Disney-figurer. Men de bruger tilsyneladende ikke muligheden til at skrive spam-opslag, som man normalt ser ved hackerangreb på sociale medier.

Det er lykkes nogle brugere at genvinde kontrollen over deres konto ved at bruge Instagrams funktionerr til kontogenskabelse. Men flere brugere har oplevet, at de får automatiske mails fra Instagram med links, der ikke virker.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.