Hvordan undgår jeg for høje streaming-udgifter?

Hvordan undgår jeg for høje streaming-udgifter?

Thomas Rasmussen 27. september, 2017

Som udgangspunkt kan man sige, at det er et forholdsvis let regnestykke at lave i forhold til, om det kan betale sig at betale en pris månedsvis for at få adgang til en af de mange forskellige streaming-tjenester, der findes den dag i dag.

Hvis man skal kigge på det økonomiske aspekt i det at have adgang til en streaming-tjeneste, så vil det logisk nok forholde sig sådan, at man vil få mere ud af en streaming-tjeneste jo højere end forbrug man har af eksempelvis musik.

Hvis man eksempelvis køber mindst 1 album om måneden, så kan man være stensikker på, at det økonomisk set bedre vil kunne betale sig at købe adgang til en tjeneste som Spotify eller WiMP, eftersom du eksempelvis kan få et premium-abonnement hos Spotify til en pris, som lyder på 99 kroner om måneden.

For rigtig mange mennesker vil det derfor helt klart sagtens kunne betale sig at få abonnement hos en streaming-tjeneste, så man til en fornuftig pris har muligheden for at høre ubegrænset musik, hvor og hvornår man ønsker det.

Det er i bund og grund akkurat det samme, som gør sig gældende, når det kommer til filmtjenester. Her findes der en række forskellige abonnementer, som man kan vælge at få – blandt andet kan du få Netflix til en beskeden pris på blot 79 kroner. Eftersom man på Netflix vil have mulighed for både at se film og serier i tusindvis er det bestemt noget, som for langt de fleste mennesker vil være en økonomisk fordel, fremfor hvis man valgte at købe eller leje en film i ny og næ.

Dertil kommer det samtidig også, at flere og flere så småt er begyndt at ophæve deres TV-abonnementer – ganske enkelt fordi at mange personer foretrækker at kunne se film og serier på tjenester som eksempelvis Netflix, TV2 Play, Viaplay samt en række af de andre populære streaming-tjenester når de vil, og hvor de vil.

Også når det kommer til bøger vælger mange også efterhånden en af de nyere online-tjenester, der findes. Når det kommer til at læse e-bøger, så er en tjeneste som Mofibo helt klart også noget, der i stor stil bliver brugt blandt de læselystne danskere.

Pas på de høje månedlige udgifter der kan være med streaming

Selvom disse mange forskellige streaming-tjenesters priser ikke umiddelbart lyder til at være særlig høje, så bør man dog alligevel passe på, for hvis man giver sig til at regne sammen, hvor meget man månedligt vil ende med at komme af med, hvis man både vil have en streaming-tjeneste til musik, bøger, film og spil, så kan det samlede månedlige beløb godt til sidst løbe løbsk. Man skal nemlig huske på, at når man køber sig til en streaming-tjeneste, så betales der et månedlig beløb – netop fordi man eksempelvis ikke ejer de film man ser. Man lejer dem, og derfor betales der på månedsbasis.

Dette gør sig naturligvis gældende uanset, om man køber sig til streaming af musik, film, serier, bøger og spil, og derfor skal man helt klart holde øje med, hvor stort et samlet beløb man ender med at komme af med om måneden, for hvis man kigger på udgifterne på årlig basis, så kan det let komme op i flere tusinde kroner. Derfor er det ikke sikkert, at denne nye måde at få adgang til film, serier, bøger, musik og spil nødvendigvis er billigere, end det var førhen, hvor man blot betalte et beløb når man eksempelvis købte sig et album.

Pakkeløsninger er på vej

Der er ved at ske en udvikling, som gør, at pakkeløsninger i stigende grad bliver mere og mere populært. Der er her tale om pakkeløsninger, hvor man betaler et beløb om måneden, hvor man efterfølgende vil få adgang til flere forskellige streaming-tjenester sammen med sit mobilabonnement. Dette betyder, at man som mobilkunde hos eksempelvis Telmore vil have mulighed for at betale et bestemt beløb om måneden, hvorefter man udover mobiltelefoni og data vil få adgang til en række streaming-tjenester i en samlet pakke.

Dette er noget, som man i stigende grad forsøger at lave hos teleselskaberne for at fastholde og kapre kunder, og det er helt sikkert også noget, som man i stigende grad vil se mere af i fremtiden.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.