Hver tredje læser mails eller beskeder bag rattet

Hver tredje læser mails eller beskeder bag rattet

Kasper Skov Jensen 04. januar, 2019

Vi ved, at det er en rigtig dårlig ide at bruge mobilen, når vi kører bil. Alligevel er det hver tredje, der gør det.

Smartphones stjæler ofte vores opmærksomhed. De fleste gange gør det ikke så meget, men når vi sidder bag rattet kan det potentielt få dødelige konsekvenser. Alligevel er det hver tredje dansker, der læser mails eller beskeder mens de kører.

I en rundspørge foretaget for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension svarer ni ud af ti adspurgte bilister, at det er farligt når andre bilister bruger håndholdt mobiltelefon. Men 36 procent indrømmer, at de læser beskeder eller mails på mobilen når de kører. Dobbeltmoralen vækker opsigt hos Rådet for Sikker Trafik.

Se det store udvalg af håndfrie headset her

– Det er jo bemærkelsesværdigt, at bilisterne godt kan se, at det er farligt at bruge mobilen bag rattet, når det er andre, der gør det, men at de alligevel selv kigger på den en gang imellem, siger seniorprojektleder Lisbeth Sahl.

Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension står bag en ny kampagne, “Læg mobilen, så er du lægger”, der skal få danskerne til at lægge mobilen fra sig under kørslen.

Du kan se kampagnevideoen herunder

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.