Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken

Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken

Kasper Skov Jensen 20. september, 2018

Manglende opmærksomhed er en stor fare i trafikken, og står det til 22 procent af danskerne skal mobiltelefoner helt forbydes når man er på vej fra A til B.

Man skal ikke lede længe for at finde både bilister, cyklister og fodgængere, der har blikket rettet mod deres mobiltelefon. Den manglende opmærksomhed i trafikken kan være potentielt livsfarlig, og ifølge en rundspørge som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring viser, at 22 procent af de adspurgte helt vil forbyde mobiltelefoner i trafikken.

Læs også:Unge tager livsfarlige selfies i trafikken

Det overrasker ikke forsikringsselskabets skadesdirektør.

– Når trafikanter sms’er, foretager opkald eller tjekker de sociale medier, flytter de blikket væk fra trafikken og bliver uopmærksomme. Selvom det kun føles som et splitsekund og ikke virker som noget, der kan være farligt, ved vi, at uopmærksomhed er skyld i mange ulykker og i værste tilfælde dræber. Derfor forstår jeg godt, at så mange vil have, at telefonen skal være helt forbudt i trafikken, siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring, i en pressemeddelelse.

21 procent af de adspurgte vil have højere straffe til bilister.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.