Huawei: Vi kan blive verdens største mobilproducent næste år

Huawei: Vi kan blive verdens største mobilproducent næste år

Kasper Skov Jensen 06. august, 2018

Huawei har så meget fart på, at selskabets direktør tror på, at det kan blive verdens største producent af mobiltelefoner i slutningen af 2019.

I andet kvartal af 2018 var kinesiske Huawei verdens andenstørste producent af mobiltelefoner – kun overgået af Samsung. Den medvind har fået Huaweis direktør til at komme med en frisk udmelding. Han mener, at Huawei kan skubbe Samsung af tronen som verdens største mobilproducent i fjerde kvartal af 2018.

Læs også:Huawei solgte flere mobiler end Apple i andet kvartal

– Jeg tror ikke, det er noget problem at blive nummer to næste år. Når vi når fjerde kvartal er det muligt, at vi er blevet nummer et, fortalte Huawei-topchef Howard Yu ved en mediedag, ifølge Mashable.

Skal det gå i opfyldelse, har Huawei en del arbejde foran sig med en global markedsandel på 16 procent. Samsung har lige nu en global markedsandel på 21 procent. Det svarer til omkring 17 millioner solgte mobiltelefoner.

Læs også:Huawei og andre kan være en sikkerhedstrussel i Danmark

Dertil kommer, at Huawei er blevet stemplet som en sikkerhedstrussel i flere lande. Blandt andre USA, Storbritannien og Australien. Det gør mobilsalget i de lande mere end almindelig svært at få gang i.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.