Huawei-topchef anholdt

Huawei-topchef anholdt

Kasper Skov Jensen 07. december, 2018

Canadisk politi har anholdt finansdirektøren hos smartphone-giganten Huawei. Det er angiveligt sket på anmodning fra amerikanske myndigheder.

Det diplomatiske forhold mellem Kina og USA blev torsdag mindst et par grader koldere. Ifølge canadiske medier har canadisk politi anholdt Meng Wanzhou (billedet), der er finansdirektør for kinesiske Huawei – en af verden største producenter af forbrugerelektronik.

Flere medier mener at vide, at anholdelsen fandt sted efter ønske fra amerikanske myndigheder. USA mistænker Huawei for at have omgået internationale sanktioner mod Iran ved at sælge udstyr til styret gennem et selskab med tætte bånd til Huawei.

Læs også:USA vil have allierede til at droppe Huawei

Wanzhou er ikke bare Huawei-direktør. Hun er også næstformand for bestyrelsen, og ikke mindst datter af stifteren Ren Zhengfei.

Kina har reageret skarpt på anholdelsen og kræver, at Meng Wanzhou bliver løsladt. 

Sagen kan få forholdet mellem USA og Kina til at vakle igen, få dage efter der ellers så ud til at være kommet ro på handelskrigen, som de to supermagter har ført mod hinanden i månedsvis. Som en af landets største virksomheder har Huawei tætte forbindelser til den absolutte top i kinesisk politik.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.