Huawei og andre kan være en sikkerhedstrussel i Danmark

Huawei og andre kan være en sikkerhedstrussel i Danmark

Kasper Skov Jensen 23. juli, 2018

Mobiltelefoner og andet udstyr fra producenter som Huawei kan give sikkerhedsproblemer i Danmark, lyder det fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

I blandt andet USA og Storbritannien mener man, at smartphones og andre produkter fra den kinesiske producent Huawei kan udgøre en trussel mod den nationale sikkerhed. Så langt vil de danske myndigheder ikke gå, men man er opmærksom på mulige sikkerhedsproblemer, lyder det.

Mobilabonnement.dk har været i kontakt med Center for Cybersikkerhed, som hører under Forsvarets Efterretningstjeneste. Her samarbejder man med teleselskaberne for løbende at vurdere sikkerhedsrisikoen.

Læs også:Britisk rapport stempler Huawei som sikkerhedstrussel

– Center for Cybersikkerhed er fuldt ud opmærksom på de mulige sikkerhedsproblemer, der er forbundet med anvendelsen af udenlandske virksomheder som leverandører til det danske it- og telemarked. Center for Cybersikkerhed er således i dialog med væsentlige danske teleselskaber om anvendelsen af blandt andet udstyr fra Huawei, skriver Center for Cybersikkerhed i en mail til Mobilabonnement.dk

En af de værktøjer Center for Cybersikkerhed har i værktøjskassen er den relativt ukendte lov om net- og informationssikkerhed.

– Loven stiller blandt andet krav om, at teleselskaberne skal udarbejde risikovurderinger, og at Center for Cybersikkerhed kan pålægge selskaberne at inddrage specifikke trusler og risikobegrænsende foranstaltninger, skriver centeret i mailen til Mobilabonnement.dk

Du kan læse lov om net- og informationssikkerhed her

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.