Huawei laver app der hjælper blinde med at afkode ansigtsudtryk

Huawei laver app der hjælper blinde med at afkode ansigtsudtryk

Kasper Skov Jensen 18. december, 2018

Huawei har lavet en app, der angiveligt kan “se” ansigtsudtryk.

Mennesker viser mange umiddelbare følelser i deres ansigt, der hjælper til at afkode deres reaktioner. Det er noget af det blinde og svagtseende går glip af, men med app’en Facing Emotions fra Huawei får de en chance for det.

App’en, der installeres på Huaweis topmodel Mate 20 Pro, kan angiveligt afkode ansigtsudtryk for følelserne væmmelse, foragt, sorg, frygt, vrede, forbavselse og glæde. Hver følelse har sin egen klare lyd, som afspilles for den blinde eller svagtseende.

Det er et helt rigtigt skridt i udviklingen af hjælpemidler, mener Dansk Blindesamfund.

Læs også:Googles “seende” app skuffer

– Vi synes altid, det er positivt, når de store teknologiudviklere tænker tilgængelighed og anvendelighed for mennesker med synshandicap ind i deres produkter. Der er en spændende udvikling i gang inden for kunstig intelligens, som vi følger nøje. På sigt kan den kunstige intelligens være med til at skabe selvstændighed for blinde og svagsynede både gennem specialiserede hjælpemidler, men også i hverdagsteknologi som telefonen i lommen, siger Jesper Holten, tilgængelighedsekspert i Dansk Blindesamfund, i en pressemeddelelse fra Huawei.

Læs også:Huawei-direktør løsladt mod kaution

Huawei har produceret en kort video om Facing Emotions, som du kan se herunder:

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.