Foran os venter en sommer med udenlandsrejser og sol: Hold øje med dit mobildataforbrug

Redaktionen 12. maj, 2021
mobildata i udlandet

Danskerne har efterhånden levet med coronarestriktioner og begrænsninger i mere end 18 måneder, og selvom man kan synes, at der er lang vej igen, begynder tingene at gå den rigtige vej. Stadig flere danskere er vaccinerede mod coronavirus, og endnu flere danskere vil have fået det eftertragtede stik, inden højsommeren banker på døren. 

Det betyder også, at mange endelig har udsigt til at skulle en tur ud af landet. De fleste danskere har nemlig måttet droppe alle rejseplaner og udflugter ud af landet i mere end et år, men nu kan vi igen se frem til varmere himmelstrøg, flotte sandstrande, bjergtagende natur og solcreme i lange baner.

Vi skal igen tage stilling til fortidens luksusproblemer: Hold øje med dit mobildataforbrug, når du rejser 

Muligheden for at rejse betyder også, at vi igen skal til at være opmærksomme på nogle af de ting og udfordringer, som det seneste år kun har været noget, vi kunne drømme om. Det gælder ikke mindst dit mobildataforbrug, når du er ude af landet.

Det er velkendt for de fleste, at man skal være opmærksom på sit mobildataforbrug, når man forlader landet. Priserne er nemlig meget højere, end de er, når du bruger mobildata indenrigs. Mange danskere går derfor helt offline og vælger at slukke deres mobildata fuldkomment, når de er ude at rejse. Så er de sikre på ikke at blive mødt af en ubehageligt højt regning. 

Du behøver dog ikke at gå helt offline, hvis ikke du ønsker det. Der findes nemlig en række forskellige mobilabonnementer og telefoniløsninger, hvor du kan få fordelagtige priser på mobildata i udlandet såvel som opkald og SMS’er. Det er altid en god idé at undersøge markedet, inden du rejser afsted. Forhør dig hos dit eget mobilselskab, og find ud af, hvad dine muligheder er i dit aktuelle mobilabonnement. Du kan også spørge ind til andre abonnementer.

Du kan med fordel undersøge andre teleselskaber og se nærmere på, hvilke tilbud de har på mobildata i udlandet. Mange teleselskaber har efterhånden tilbud om billig mobildata, så længe du rejser inden for Europa. Hvis du skal uden for Europas grænser, kan situationen være en anden. Det skal du være opmærksom på. 

Vaccinationsplanen skrider, men sommeren banker alligevel på døren 

Selvom den danske vaccinationsplan gang på gang er skredet, og datoen for, hvornår alle danskere er blevet tilbudt en vaccine, fortsat bliver skubbet, banker sommeren alligevel på døren. For mange danskere har det været en stor skuffelse og frustration, at man har droppet brugen af både AstraZeneca-vaccinen og Johnson & Johnson-vaccinen, da det har udskudt vaccinationsplanen med flere uger.

Det ændrer dog ikke på, at store dele af den sårbare gruppe er vaccineret mod coronavirus, og at endnu flere danskere vil nå at blive vaccineret, inden højsommeren melder sin ankomst. Derfor kan vi allerede nu begynde at tage stilling til, hvad sommeren skal bruges til, og hvordan vi dækker os bedst muligt ind, når vi igen skal ud at opleve verdenen. 

I løbet af det seneste år har danskernes liv været langt mere begrænsede, end mange foretrækker, men nu er der lys for enden af tunnellen, og vi kan igen begynde at glæde os til nogle af alle de ting, vi har savnet og længtes efter det seneste år.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.