Her slukker man for internettet i hele landet for at undgå eksamenssnyd

Her slukker man for internettet i hele landet for at undgå eksamenssnyd

Kasper Skov Jensen 22. juni, 2018

Problemerne med eksamenssnyd er så store, at regeringen nu lukker for internettet.

Det er strengt forbudt at snyde til eksamen, og skoler bruger forskellige metoder for at bekæmpe det. I det afrikanske land Algeriet, er man gået yderst drastisk til værks. Her slukker man simpelthen for internettet i en time efter de skriftlige eksamener er begyndt for elever i folkeskolen, skriver BBC.

Læs også:Land vil lukke for befolkningens Facebook-adgang i en måned

Undervisningsminister Nouria Benghabrit fortæller til avisen Annahar, at Facebook bliver blokeret i hele landet i hele eksamensperioden fra 20. til 25. juni. På landets skoler bliver det desuden forbudt at medbringe enheder med internetadgang for både lærere og elever. Alle skal igennem metaldetektorer for at blive tjekket.

Ministeren er ikke glad for beslutningen, men mener den er nødvendig for at undgå læk fra eksamenslokalerne. Tidligere har besvarelser på eksamensopgaver fundet vej til nettet både før og under eksamenerne.

Omkring 700.000 algierske elever tager deres afgangseksamen i år.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.