Googles “seende” app skuffer

Googles “seende” app skuffer

Kasper Skov Jensen 07. juni, 2018

Google har meget arbejde foran sig, før den “seende” app, Google Lens, bliver brugbar.

En app, der kan genkende, hvad den ser og derefter kan fortælle dig om det. Nogenlunde sådan er ambitionen for Google Lens, der kan hentes som gratis app. Uanset om du holder Google Lens op foran tekst, produkter, bøger, covers, steder eller stregkoder, vil den kunne fortælle dig om det – i teorien, i hvert fald.

Undertegnede gik en tur i Nyhavn med Google Lens installeret på mobilen. Resultatet var ikke imponerende. Det tyder på, at mobilen skal holdes meget lige på objektet, og så skal man være tæt på. Ellers har den, indtil videre, ikke chance for at genkende noget som helst.

Læs også:Google klar med ny app: Kan “se” for blinde og svagsynede

Det gør Google Lens så godt som ubrugelig for de mange segway-kørende og selfiestick-elskende turister i Nyhavn. Manglen på genkendelse bliver hurtigt angt større irritationsmomenter, end den sporadiske glæde når det endelig lykkes Googles kunstige intelligens at genkende noget.

Google har meget arbejde foran sig, før Lens bliver et brugbart produkt.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.