Google klar med ny app: Kan “se” for blinde og svagsynede

Google klar med ny app: Kan “se” for blinde og svagsynede

Kasper Skov Jensen 09. maj, 2018

I sin årlige produktpræsentation har Google løftet sløret for en app, der kan hjælpe blinde og svagsynede med at navigere i deres omgivelser

Teknologigiganten Google vil fremover gøre livet nemmere for blinde og svagsynede. Det skal ske med app’en Lookout, som blev afsløret til den årlige Google-produktpræsentation.

Læs også:Google vil hjælpe dig med at lægge mobilen

Lookout scanner omgivelserne, og fortæller brugeren, hvad der er at være opmærksom på. Det kan være, hvor der står en stol, hvor elevatoren er eller hvor, der ligger en saks. App’en, der også kan læse tekst på skilte, har fire funktioner Home, Work & Play, Scan og Experimental. Funktionsvalget styrer hvad Lookout skal fokusere på.

Google anbefaler, at man bruger Lookout sammen med Googles egen smartphone, Pixel. Det kunne tyde på, at app’en i første omgang kun bliver tilgængelig til Pixel, som på nuværende tidspunkt ikke kan købes med et dansk mobilabonnement.

Lookout ventes at kunne downloades i løbet af i år.

Læs også:iPhone-ejere sagsøger Google for ulovlig overvågning

Man regner med, at omkring 50.000 danskere har et synshandicap.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.