Google bygger kæmpe datacenter i Fredericia


Google bygger sit første datacenter i Danmark, og det kommer til at køre på grøn strøm.

Google har offentliggjort, at man inden længe begynder at bygge et datacenter i Taulov ved Fredericia. Pris 600 mio. euro eller omkring 4,5 mia kr.

Tech-giganten skriver i et blogindlæg, at Fredericia er valgt på grund af god infrastruktur og et godt erhvervsmiljø. Og ikke mindst på grund af adgangen til grøn strøm, som datacenteret kommer til at køre 100 procent på.

Læs også:Netflix tester mobilabonnement

Ifølge Fredericia Dagblad er der søgt om tilladelse til at bygge på 46.000 kvadratmeter af den 72 hektar store Google-ejede grund.

Det forventes, at omkring 1.450 jobs vil være involveret i byggefasen, og mellem 150 og 250 bliver ansat når centeret står færdigt i 2020.

Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (soc. dem) er begejstret for, at han efter flere år, endelig må fortælle om Googles planer.

– At Google lægger den investering i Fredericia er bare fantastisk. Det er ikke alene mange penge, der er tale om, men nok så vigtigt, at det giver en masse nye job af en type, som vi har manglet. Og så er det ganske enkelt bare stort for kommunens image, siger han til lokalmediet.

Google købte grunden i Taulov i 2015.