Giv børnene en pause fra mobilen og lad dem kede sig

Redaktionen 16. februar, 2018

Mobilen kan være et effektivt våben mod børnenes kedsomhed, men de har godt af at kede sig, lyder det fra professor

I disse ferietider er der nok mange forældre, der stikker deres børn en mobil eller tablet for at undgå den berygtede kedsomhed. Men det er faktisk en rigtig god ide at tvinge ungerne til en pause fra alle de forskellige enheder. Børn har godt af at kede sig, men har mistet evnen til det, fortæller en ekspert.

Her er mobilabonnementerne velegnet til børn

– Det er et stort problem, for vi har indrettet os i et digitalt samfund, som hele tiden skaber forventning om, at hele tiden skal ske noget nyt, siger Lars Qvortrup, professor og leder af Nationalt Center for Skoleforskning, til DR.

Han minder om, at også de voksne skal blive bedre til at lægge mobilen fra sig.

– Det er også et voksenproblem. Hvis man sidder sammen i familien, og iPhonen ligger ved siden af, så bliver det let den, der løber med opmærksomheden, i stedet for samtalen om, hvad der er sket i løbet af dagen, fortæller professoren, som har forsket i kedsomhed.

Det skal du vide om barnets første mobil og mobilabonnement

Den hyppige brug af mobiler og tablets kan også give børnene fysiske skader. Ifølge TV 2 steg antallet af børn i aldersgruppen 10 til 14 år, der kom i behandling hos en fysioterapeut med 47 procent i perioden fra 2008 til 2014.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.