Gigantfusion mellem telekoncern og mediekæmpe kan være i fare

Gigantfusion mellem telekoncern og mediekæmpe kan være i fare

Kasper Skov Jensen 13. juli, 2018

Det amerikanske justitsministerium vil stoppe fusionen mellem teleselskabet AT&T og mediegiganten Time Warner.

En af de største fusioner i amerikansk mediehistorie virkede som en realitet, da en dommer godkendte, at teleselskabet AT&T gik sammen med mediegiganten Time Warner. Men så let går det ikke. Det amerikanske justitsministerium har appelleret afgørelsen, der tillader fusionen. Og det overrasker AT&T.

Læs også:Ekspert: Mere oplagt at teleselskaber køber et medie

– Rettens beslutning (om at tillade fusionen red.) kunne næppe have været grundigere og mere velbegrundet. Den tabende part i en retssag har altid ret til at appellere, men vi er overraskede over, at Justitsministeriet har valgt at gøre det under de her omstændigheder. Vi er klar til at forsvare rettens beslutning, siger David McAtee, der er juridisk chef hos AT&T i en erklæring, ifølge CBS News.

Udadtil har regeringen argumenteret for, at sammenlægningen vil skade konkurrencen blandt amerikanske medier. Nogle spekulerer dog i, at det er et forsøg på at få hævn fra præsident Donald Trump, der har et meget anstrengt forhold til medierne, ikke mindst flere af dem, som er ejet af Time Warner. Eksempelvis har CNN stået for skud af flere omgange:

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.