Frankrig vedtager mobilforbud i folkeskolen

Frankrig vedtager mobilforbud i folkeskolen

Kasper Skov Jensen 01. august, 2018

Franske skoleelever bliver tvunget til at slukke for mobiler og tablets, når de starter i skole efter sommerferien.

Mobiler og tablets skal være derhjemme eller slukkede, når de franske skolebørn starter igen efter sommerferien. Nationalforsamlingen vedtog mandag et nationalt forbud mod at bruge den slags i skoletiden for børn og unge mellem 3 og 15 år. Forbuddet kommer for at beskytte børnene, siger den franske undervisningsminister.

– Vi ved, at der er problemer med skærmafhængighed og dårlige mobilvaner. Vores hovedfokus er at beskytte børn og unge. Det er en fundamental rolle ved undervisning, og denne lov gør det muligt, siger Jean-Michel Blanquer ifølge CNN til det franske medie BFMTV.

For gymnasier med elever på 15 år og ældre bliver det valgfrit om man vil tillade mobiler eller ej. Den politiske indgriben var en af præsident Emmanuel Macrons valgløfter.

Find det rigtige mobilabonnement til børn her

Herhjemme er det op til den enkelte skole at lave regler for brug for mobiler. Sådan skal det blive ved med at være, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA).

– Der sidder masser af dygtige lærere og skoleledere, der sagtens kan finde ud af at lave den politik på det her område, som passer til dem. Vi er ikke Frankrig. Vi sidder ikke og lovgiver om detaljer, og det skal vi heller ikke, siger hun til DR.

Det franske forbud gælder ikke, hvis brugen af mobiler og tablets “tjener et pædagogisk formål.”

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.