Frankrig samarbejder med sociale medier ved terror

Frankrig samarbejder med sociale medier ved terror

Kasper Skov Jensen 30. maj, 2018

Franske myndigheder har lavet en aftale med sociale medier, der betyder, at beskeder fra myndigheder bliver prioriteret højere i katastrofesituationer

Når katastrofen rammer, som eksempelvis et terrorangreb, er det afgørende at myndigheder hurtigt får oplysninger ud til befolkningen. Indenrigsministeriet i Frankrig har lavet aftaler med Facebook, Twitter og Google, der fremover vil prioritere meddelelser fra ministeriet i perioder med overhængende fare.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Læs også:Myndigheder tester mobilt varslingssystem

Indenrigsministeriets tweets vil blive fremhævet med et banner og myndighederne kan kommunikere via “jeg er sikker”-funktionen på Facebook, hvor folk i katastroferamte områder kan markere sig som værende i sikkerhed.

Frankrig har været ramt af 31 terrorangreb siden 2012. Senest 12. maj i år hvor en 21-årig mand gik til angreb med en kniv. Han dræbte én og sårede fire før han blev skudt og dræbt af politiet

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.