Fortnite bliver droppet i Google Play

Fortnite bliver droppet i Google Play

Kasper Skov Jensen 06. august, 2018

Det populære spil Fortnite bliver ikke tilgængeligt i Googles Play-butik.

Hvis du er en af de Android-brugere, der glæder sig til at kunne installere spillet Fortnite på mobilen, er her en dårlig nyhed: spillet kommer ikke i Google Play-butik, hvor du ellers henter apps. Den gode nyhed er, at du selv kan downloade og installere spillet.

Læs også:Ups! Samsung afslører video af Note 9 før tid

Fortnite til Android bliver gratis, men der kan købes forskellige former for udstyrs og tilbehørspakker. Og spillets udvikler, Epic Games, vil ikke finde sig i, at Google tager 30 procent af alle salg i Play-butikken.

– 30 procent er ude af proportioner med den omkostning, butikken har, skriver Epic Games-direktør, Tim Sweeney, til The Verge.

Fortnite er allerede ude til iOS. I løbet af de første tre uger, blev der solgt for 15 millioner dollars i spillet. Det er formentlig udsigterne til den slags omsætning, der har fået Epic Games til at styre uden om Play-butikken.

Læs også:Microsoft-app sender mobilbilleder til computeren med det samme

I modsætning til iOS er Android åben, så man kan installere apps man selv downloader. iOS-universet er meget mere lukket, og App Store (som Apple også tjener en procentdel på) er ikke til at undgå, hvis man som udvikler vil have sin app ud til brugere af iPhone og iPad.

Epic Games vil ikke kommentere hvornår Fortnite kommer til Android. Men rygter siger, det bliver samtidigt med den nye Samsung Galaxy Note 9, som præsenteres 9. august.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.