Forsikringsselskab vil advare kunder, der bruger mobilen når de kører

Forsikringsselskab vil advare kunder, der bruger mobilen når de kører

Kasper Skov Jensen 01. februar, 2019

Det kan være farligt at bruge mobilen, når man kører bil. Derfor vil et forsikringsselskab advare kunder, der gør netop det.

Hos flere forsikringsselskaber kan man potentielt få en lavere pris på sin bilforsikring, hvis man installerer en enhed i bilen, der overvåger kørslen og sender oplysningerne til forsikringsselskabet. I Norge gør forsikringsselskabet Fremtind klar til at gå skridtet videre. Her gør man klar til også at advare kunderne, hvis de bruger mobilen under kørslen.

Læs også:Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken

– Folk tænker ikke selv over, hvor meget de bruger mobilen. Risikoen for uheld er 20 gange højere, og det tager mellem 20 og 30 sekunder fra du lægger mobilen til du genvinder fuld kontrol, siger Stine Bakke-Haugseth fra Fremtind til Digi.no

Konkret forestiller selskabet sig at bruge de sensorer, der er indbygget i smartphones til at registrere når de bliver brugt under kørslen. Advarslen skal så komme i form af en stemme via den app, hvor bilisten også kan se data om sin kørsel.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.