Facebook vil bygge endnu et kæmpe datacenter i Danmark

Facebook vil bygge endnu et kæmpe datacenter i Danmark

Kasper Skov Jensen 05. oktober, 2018

Det sociale medie Facebook er klar til at bygge endnu et kæmpe datacenter i Danmark. Lokalpolitiker jubler.

Statusopdateringer, billeder og ikke mindst video fylder hos Facebook, der derfor løbende har brug for nye datacentre, så der er plads til det brugerne lægger op. Det sociale medie er i fuld gang med at bygge et stort datacenter ved Odense, og går det efter planerne kommer der endnu et datacenter til Danmark.

Avisen Danmark skriver, at Facebook vil bygge det nye center på en grund ved Esbjerg. Byrådet i Esbjerg skal behandle sagen på mandag.

Læs også:Vil du slette Facebook? Så skal du væbne dig med tålmodighed

1. viceborgmester i Esbjerg Susanne Dyreborg (DF) glæder sig til at få det 250.000 kvadratmeter store datacenter til byen. Det svarer til omkring 40 fodboldbaner.

– Det betyder noget for hele området. Det giver nogle flere arbejdspladser, bosætning af nye skatteborgere, og det betyder noget for vores infrastruktur. Al udvikling, der kan ske i vores by, er en gevinst, og al investering udefra hilser vi jo velkommen, siger hun til DR.

De store teknologigiganter har fået øje på Danmark som et godt sted at bygge datacentre. Facebook bygger som allerede nævnt ved Odense, Apple bygger i Viborg og Google har købt en grund i Fredericia.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.