Facebook: Send dine nøgenbilleder til os

Facebook: Send dine nøgenbilleder til os

Kasper Skov Jensen 29. maj, 2018

Som et forsøg opfordrer Facebook brugere i flere udvalgte lande til at sende nøgenbilleder af dem selv for at undgå hævnporno

Det kan have store konsekvenser at få delt nøgenbilleder mod sin vilje. En stor del af delingen foregår på platforme, som Facebook står bag, blandt andet Messenger og Instagram. I et forsøg på at begrænse delingen af nøgenbilleder, opfordrer Facebook nu brugere i Storbritannien, USA og Canada til at indsende nøgenbilleder af dem selv. Målet er at forhindre billederne i at blive delt.

Facebooks globale sikkerhedschef, Antigone Davis, fortæller til BBC, at brugere skal kontakte organisationer som Facebook samarbejder med. Derfra vil man så sende et sikkert link, hvor billederne sendes til organisationen. Et meget lille hold af specialuddannede ansatte vil så gennemgå billederne og give dem et unikt digitalt fingeraftryk. De oplysninger bliver gemt i en database. Hvis nogen efterfølgende forsøger at dele et billede med samme fingeraftryk, bliver det blokeret.

Læs også:Aktivist sagsøger Google og Facebook for 55 milliarder kroner

Et lignende forsøg omkring nøgenbilleder har kørt i Australien. Facebook har ikke delt oplysninger om, hvordan det forsøg er gået.

Antigone Davis erkender, at det ikke er en perfekt teknologi. Den virker nemlig kun, hvis man selv har nøgenbillederne. Ligger de eksempelvis på en ekskærestes mobiltelefon, kan de ikke blive mærket med det unikke fingeraftryk. Desuden kan billeder ændres, så de kan snyde den kunstige intelligens, der skal stoppe billeder med identiske fingeraftryk.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.