Facebook og Google lover flere tiltag for at begrænse falske nyheder

Facebook og Google lover flere tiltag for at begrænse falske nyheder

Kasper Skov Jensen 26. september, 2018

De to tech-giganter har lavet en frivillig aftale med EU-Kommissionen, hvor de lover at gøre mere i forsøget på at stoppe spredningen af falske nyheder.

Platforme som Facebook og Google kan være særdeles effektive, hvis man vil have et budskab bredt ud – også selvom det budskab ikke har hold i virkeligheden. Det har vi især set ved det amerikanske præsidentvalg i 2016 og den britiske Brexit-afstemning.

Læs også:EU truer Facebook med bøder

Siden har tech-firmaerne lovet at stramme op i et forsøg på at dæmpe påvirkningen fra falske nyheder. Og senest har blandt andre Facebook og Google lavet en frivillig aftale med EU-Kommissionen, skriver Reuters.

Det glæder Mariya Gabriel, der er EU-kommissær for digitale anliggender.

– Industrien har forpligtet sig til en lang række af tiltag fra gennemsigtighed om politisk annoncering til nedlukning af falske konti. Det byder vi velkommen, siger hun i en erklæring.

Tiltagene betyder blandt andet, at platformene kigger mere nøje på sider, der spreder falske nyheder og afviser betalinger fra dem i forbindelse med annoncer.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.