Facebook køber rettigheder til engelsk fodbold

Facebook køber rettigheder til engelsk fodbold

Kasper Skov Jensen 05. juli, 2018

Facebook har købt rettigheder til at vise kampe fra den bedste engelske fodboldliga i budkrig med traditionelle tv-kanaler.

Der er mange seere og dermed også mange penge i internationale sportsbegivenheder, som tv-netværk og andre kæmper om at købe. Ifølge den engelske avis The Times har Facebook sikret sig rettigheder til at vise alle 380 kampe fra den bedste engelske fodboldliga, Premier League, i Thailand, Cambodia, Vietnam og Laos.

Læs også:Fodbold-app bruger mobilens GPS og mikrofon til at fange sortseere

Aftalen gælder fra 2019 til 2022 og har angiveligt kostet Facebook omkring 200 millioner pund – det svarer til 1,6 milliarder danske kroner. Det sociale medie menes at have slået de traditionelle tv-netværk BeIn Sports og Fox Sports Asia i en auktion over rettighederne.

I sidste måned lykkedes det for Amazon at sikre sig rettigheder til at vise 20 kampe direkte fra Premier League fra næste år.

Læs også:Amazon køber rettigheder til engelsk fodbold

Den engelske fodboldliga er en af de absolut mest populære ligaer i verden, og det kan ses på priserne. Premier League har ikke lagt skjul på, at man aktivt opsøger tech-giganter som Facebook, Netflix og Youtube i et forsøg på at få dem til at byde på rettighederne, og på den måde sikre flere penge til klubberne.

Ifølge Ed Wood, administrerende direktør i fodboldklubben Manchester United, har Facebook tidligere været interesseret i Premier League-rettighederne i Storbritannien. Dengang endte rettighederne hos BSkyB og BT, der betalte 70,9 milliarder danske kroner for dem.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.